fbpx
Dental Kaplama

Dental Kaplamanız Sürekli Düşüyor veya Kırılıyorsa Ne Yapmalısınız?

Dental kaplama işlemi modern kozmetik diş hekimliğinde ön plandadır. Son birkaç on yıl içinde sıradan insanların gülümsemelerini dönüştürerek uzun süredir kaybettikleri güvenlerini geri kazanmalarına yardımcı oldular. “Hollywood Gülümsemesi” veya “Gülümseme Makyajı” terimi, dişlerinize bağlanan bu ince porselenler tarafından tanıtıldı. Hastalara fonksiyonel olarak da birçok fayda sağlar. Peki dental kaplama nedir ve dental kaplamanız sürekli düşüyor veya kırılıyorsa ne yapmalısınız?

Dental Kaplama nedir?

Porselen kaplamalar, gülümsemenizi dönüştürmek ve özlem duyduğunuz estetik görünümü vermek için dişlerinize yapıştırılan ince porselenlerdir. İşlem önce sizin için özel bir tedavi planı yapacak olan kozmetik diş hekiminizi ziyaret ederek başlar. Daha sonra porselene yer açmak için dişleriniz yaklaşık 1 mm aşındırılır. Dişleriniz hazırlandıktan sonra ağzınızdan ölçü alınır. Bu kalıp, diş kaplamalarınızı üretmenize yardımcı olan özel bir laboratuvara gönderilir. Kalıcı restorasyonlar yapılana kadar geçici bir kaplama yapılır.

Dental Kaplama Dişlerinize Nasıl Yapıştırılır?

Kaplamalarınız üretildikten sonra, kozmetik diş hekiminiz onları bir dizi adımda dişlerinize yapıştıracaktır:

    Porselen Kaplamalar önce görünümlerinden memnun olduğunuzdan emin olmak için denenir.

    Kaplamalar daha sonra kuru hava kullanılarak tamamen kurutulur.

    Dişler tamamen kurutulur.

    Özel yapıştırıcılar, Kaplamaların dişlerinize yapışmasına yardımcı olmak için kullanılır

    Fazla yapıştırıcı el aletleri kullanılarak çıkarılır.

    Tüm Dişler diş ipi ile temizlenir.

Kaplamalar Yerleştirildikten Sonra Isırmanızı Kontrol Etmek

Muhtemelen diş kaplama tedavi planlamasında en önemli adım budur. Bu kadar önemli olmasının sebebi, dental kaplamanız hakkında ileride düşüp düşmeyeceğini veya kırılmayacağını belirleyen şeydir. Dikkatli bir tedavi planlaması yapılmazsa ve ısırmanız tüm süreç boyunca izlenmezse, Porselen Kaplamalarınızın aylar veya yıllar boyunca düşme veya kırılma olasılığı yüksektir. Çenelerimiz dinamik bir yapıdır ve çene hareketlerimiz soldan sağa ve ileri geri hareket ederken diş müdahalelerine ve temaslarına izin verir. Kaplamalarınız yerleştirildikten sonra diş kontaklarınız hesaba katılmazsa, kırılır veya düşer.

Bu nedenle, diş kaplamanız düşerse veya kırılırsa, muhtemelen diş hekiminiz tarafından kontrol edilmesi gereken bir ısırma problemi olduğunu bilmelisiniz.

Dental kaplama düşerse ne yapmalısınız?

Bu senaryoların her ikisinde de, sorunu düzeltmesi için adımlar atabilmeleri için diş hekiminizi en kısa zamanda ziyaret etmelisiniz. Diş hekiminizin başlangıçta ölçü alması ve bu kalıpları artikülatör adı verilen bir makineye monte etmesi gerekir. Bu artikülatör, çenenizin nasıl hareket ettiğini tam olarak görmemizi sağlar. Diş kaplamalarınızın çenelerinizin nasıl hareket ettiğine ve çeneleriniz hareket ederken dişlerinizin birbirleriyle nasıl temas ettiğine bağlı olarak yapılması gerekir.

Diş sararması probleminden kurtulmanın yolları adlı makalemize göz atın!

0 0 votes
Article Rating

Abone Ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x