1. Dişleriniz sünger gibidir… her şeyi içlerine çekerler.
Dişlerinizin gözenekleri vardır aynı cildinizin ya da bir süngerin olduğu gibi. Ağzınıza aldığınız ve rengi olan her şey o gözeneklerce absorbe edilir. Şarap, kahve, böğürtlenler ve sigara içmek dişlerinizi lekeme konusunda oldukça aktiftir. Zamanla, dişlerinizin doğal rengi bu lekeler sebebiyle kararır. Bu lekeler, aktif bir şekilde onları ortadan kaldırmadığınız sürece gitmeyecektir. Düzgün bir şekilde formüle edilmiş diş beyazlatma jeli dişlerinize absorbe ederek ve lekeleri nazikçe gözeneklerden dışarı atarak çalışır.
2. Diş beyazlatma, dişlerinize zarar vermez.
Agresif bir şekilde diş fırçalamak gibi herhangi bir kötüye kullanma durumu, hasar veriyor olabilir. Ancak, talimatlara uygun kullanıldığında, profesyonel diş beyazlatma son derece güvenlidir. Beyazlatma işlemi aktif bileşenler kullanarak dişlerinizdeki gözenekleri geçici olarak açar ve lekeleri kaldırır. Her beyazlatma seansından sonra, dişlerinizdeki mineraller doğal olarak yenilenir ve rehidre olur.
3. Diş beyazlatmanın anahtarı kullanılan cihazdır.
Piyasadaki çoğu diş beyazlatma ürünü beyaztlatmak için benzer aktif bileşenleri kullanmaktadır. Fark, beyazlatma maddesini dişin üstünde tutan cihazdadır. Gerçekten kişiye özel hazırlanmış bir beyazlatma plağı, her dişin her açısının (dişlerinizin düzgün olup olmamasından bağımsız olarak) eşit ve tutarlı örtülmesini sağlar. Kaynat-ve-ısır plaklarının, beyazlatma bantlarının, UV ışıklarının aksine oturan diş plakları, tutarsızlık ihtimallerini yok eder ve güzel gülüşünüzü devam ettirmenizi sağlar.
Diş Beyazlatma Öncesi – Sonrası
4. Amerika’da bir diş hekiminde, kişiye özel hazırlanmış beyazlatma plakları 500 dolardan daha fazlaya mal olmaktadır.
Diş hekimleri özel hazırlanmış plaklar için beş yüz dolardan daha fazla ücret istemektedir. Bu yüksek ücreti ödersiniz çünkü onlar doktordur ve çalışma saatleri değerlidir. Laboratuvarı yönetmek, el işini yapmak ve bir sürü randevuyu planlamak diş hekimlerine zaman ve para kaybettirir.
5. Diş beyazlatmadan sonra diş hassasiyeti normaldir.
Amerikalıların %60’ından fazlası kendiliğinden hassas dişlere sahiptir. Bu genellikle genetik özellikler, ince diş minesi ya da çatlak/hasarlı dişlerden kaynaklanmaktadır. Diş beyazlatma işlemi sırasında, hassasiyetin ortaya çıkması tamamen normaldir. Dişler geçici olarak dehidre olur, bu da sinirlerin sıcaklıkdaki değişikliklere karşı yalıtımını azaltır. Hassasiyet diş beyazlatmadan 12 ile 36 saat sonra yok olacaktır. Diş hekimleri ve hijyenistler, dişleri beslemek ve rehidrasyona katkıda bulunması için diş-beyaztlatma-florürü-sonrası tedavisi önermektedir.
6. Lazer ya da ultraviyole ışıkla diş beyazlatma geçicidir.
Ultraviyole (UV) ışık, beyazlatma jelini canlandırarak hızlı tesir etmesini sağlayan bir ışık frekansıdır. Bu işlem, FDA tarafından denetlenmiş ve sadece diş hekimleri gözetiminde uygulanması tavsiye edilmiştir. Hızlı beyazlatsa da hassas dişlere sahip insanlar için bir seçenek değildir. Dahası, sonuçları geçicidir ve yine de bakıma (sıklıkla, kişiye özel hazırlanmış plaklar ya da yinelenen diş hekimi ziyaretleriyle) ihtiyacı vardır. İşlem oldukça pahalı ve zaman alıcıdır.
“Bir gecede diş beyazlatma şirketleri” tarafından satılan mavi LED ışıklar hiçbir işe yaramamaktadır. Işık sadece mavi renktedir ama ultraviyole (UV) ışığın frekansını üretmemektedir. Jel, mavi ışıkla, kendi kendine olduğundan daha hızlı tesir etmemektedir.
7. Dişlerin üzerindeki lekeler bir gecede yok edilemez.
Piyasadaki hiçbir ürün birkaç dakika ya da bir gün içerisinde beyazlatamaz. Kimyasal olarak, herhangi bir diş beyazlatma aracının o hızda, güvenli bir şekilde dişe yeteri kadar derin nüfuz etmesi mümkün değildir. Eğer bu mümkün olsaydı, diş hekimlerine kişiye özel hazırlanmış plaklar için yüksek meblağlar ödenmezdi. Doğrusu, beyazlatma işlemi, en az 4 günle birkaç aya kadar uzayabilen bir süreçtir. Ciddi lekelere sahip müşterilerin bu süreçte sabırlı olmaları ve her seansın yılların lekelerini beyazlattığını bilmelidir. O lekeler bir defa yok oldu mu, beyazlığı sürdürmek son derece kolaydır.
8. Dolgular ve diş kaplamaları beyazlatılamaz.
Yapay dolgular ve kaplamalar yapıldığı zaman, etrafındaki dişle uyuşacak renkte oluşturulurlar. Materyal daha koyu (ya da daha açık) renktedir ve asla değiştirilemez. Dolgu ve kaplamalar ne beyazlatılabilir ne de lekelenebilir. Diş beyazlatma diş işçiliğine zarar vermez.
9. Diş beyazlatmak için en iyi zaman yatmadan hemen öncedir.
Diş beyazlatmadan hemen sonra (kullandığınız maddelerden bağımsız olarak), dişleriniz tekrar lekelenmeye daha yatkındır. Dişlerinizdeki gözenekler kısmen daha açıktır ve lekelerin daha kolay girmesini sağlayabilir. “Smile Brilliant” ve diş uzmanları, lekelenme ihtimallerini azalttığı ve dişlerinize rehidre olması ve minerallerin eski haline gelmesi için gerekli süreyi vermesinden, yatmadan hemen önce diş beyazlatmanızı önermektedir. Minerallerin eski haline gelme sürecini hızlandırmak için Smile Brilliant”, florür aşılanmış hassasiyeti azaltıcı jeli, dişleri beslemek ve tazelemek için önermektedir.
10. Herkesin dişleri kusursuz bir şekilde beyaz olamaz.
Lekelerinizden bağımsız olarak bir bireyin dişlerinin doğal rengi (ve genetik yapısı) doğuştan belirlenmiştir. Bir beyazlatma ürününün yapabileceği tek şey, zaman içerisinde birikmiş lekeleri yok etmekdir. Maalesef, çoğu diş hekimi size bunu söyleyemeyecektir ya da işe yaramazsa paranızı geri iade etmeyecektir. “Smile Brilliant’ın” 45 gün para iade garantisi herkese profesyonel beyazlatmayı deneme imkanı vermektedir. Denemediğiniz taktirde, dişlerinizin ne kadar beyaz olabileceğini asla bilemezsiniz. Biz dünyaya bu imkanı sağlamak istiyoruz.
Yirmilik diş çekimi sonrası için bilmeniz gerekenler adlı makalemize de göz atın!