fbpx
Diş Taşı Temizleme İşlemi Acıtır Mı

Diş Taşı Temizleme İşlemi Acıtır Mı ?

Diş taşı temizleme işlemi temiz dişler için değil, sağlıklı bir zihin ve beden için de gereklidir. Ancak böyle rutin bir ziyaret için insanların bilmediği çok şey var. İşte bilmeniz gerekenler ve bir sonraki diş temizliğinizden ne beklemeniz gerektiği.

Diş Temizleme Nedir?

Profesyonel diş temizliği, diş hekimi muayenehanesinde hijyenist tarafından yapılır. Hijyenist, dişlerinizdeki tartarı çıkarmak için aletler kullanır – diş etinin dişle birleştiği yerin hem üstünde hem de altında.

Tedavi Sırasında Beklemeniz Gerekenler Nelerdir?

Hijyen uzmanınız hangi işin yapıldığını, neden yapıldığını ve dişlerinizin neden hassas olabileceğini veya diş etlerinizin neden kanadığını açıklamalıdır.

Hijyenistinizin çalışmasını izlemenize ve dişlerinize ne yapıldığını anlamanıza olanak sağlayacak bir ayna veya ağız içi kamera isteyebilirsiniz.

Hijyenistinizin “Sırt azı dişlerinize gerçekten daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor” dediğini duymak bir şeydir. Ancak, hijyenistinizin arka azı dişlerinizden tartarı kazıdığını görmek tamamen başka bir şeydir, böylece evde uygun fırçalama ve diş ipi ile takip edebilirsiniz.

Diş hekiminiz veya hijyenistiniz, doğru fırçalama ve diş ipi kullanma tekniği konusunda size güncel bir bilgi vermelidir. Diş temizliği her şeydir, bu nedenle ağzınızı hastalıklardan arınmış ve sağlıklı tutmak için evde yapmanız gerekenlerin tam bir demosunu almak için bu fırsatı kullanın.

Diş Temizleme İşlemi Acıtır mı?

Diş taşı temizliği acı veren bir işlem değildir. Anestezi altında olmadan yapılan temizlik işleminde çok ufak sızlamaların dışında hastanın canını yakacak herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır. İleri boyutlu hastalarda yapılan işlemlerde de zaten anestezi kullanıldığı için kişi herhangi bir ağrı ve acı hissi duymamaktadır. Hekimin tecrübesi ve bilgisi de bu acı konusunda etkili olabiliyor. Yapılan işlemin zorluğuna göre veya hastanın acı durumuna göre hekim istenirse anestezi uygulayabilir.

Diş Temizliği Sonrası

Diş eti hastalığınız olsun veya olmasın veya hangi aşamada diş eti hastalığınız olursa olsun, evde ağız hijyeniniz çok önemlidir. Diş temizliğinizden sonra her şeyi takip edin.

Şunlardan emin olun:

  • Yemeklerden sonra veya günde en az iki kez fırçalamak ve diş ipi kullanmak,
  • Sebze açısından zengin bir diyet yemek,
  • Diş eti hastalığınız varsa her üç ayda bir veya diş eti hastalığınız yoksa ve yalnızca sağlığınızı koruyorsanız altı ayda bir randevu almak,

Diş eti hastalığından korunmak kolaydır, ancak kurtulması zor bir hastalıktır. Evde bakım önemlidir – diş hekiminiz ve hijyenistiniz bu randevularda sizin için her şeyi yapamaz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Diş Törpüleme (Mikro Konturlama) Nedir?

0 0 votes
Article Rating

Abone Ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x