fbpx
Diş Törpüleme

Diş Törpüleme (Mikro Konturlama) Nedir?

Diş Törpüleme Nasıl Yapılır?

 Diş törpüleme işlemi öncesinde hekim, diş röntgeni isteyebilir. Çünkü bu işlemin ağız, diş ve çene yapısına uygun bir şekilde ilerlemesi gerekir. İşleme başlamadan hemen önce hastaya lokal anestezi uygulanır ve bölgenin uyuşması beklenir. Dişler uyuştuktan sonra ihtiyaca göre törpüleme işlemine başlanır. Dişler istenen boyuta geldikten sonra parlatma ve düzeltme işlemleri uygulanır. Böylece uygulama tamamlanmış olur.

 Diş törpüleme işlemi ağrısız bir süreçtir. Fakat işlem sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle hastanın günlük diş bakımını düzenli olarak yapması gerekir. Bunun yanı sıra beslenme rutinini de yine bir süreliğine değiştirmesi gerekir. Özellikle asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır. Ayrıca sıcak ve soğuk hassasiyetine karşı dikkatli olmak da son derece önemlidir.

Diş Törpüleme İşlemini Kimler İçin Uygundur?

 Diş konturlama, estetik açıdan sorun yaratan ve hemen sonuç alınmak istenen durumlarda başvurulan bir uygulamadır. Özellikle:

  • Diş kırıkları
  • Dişlerdeki boyut eşitsizlikleri
  • Diş kaplamaları
  • Diş çarpıklıkları
  • Dişin yüzeyinde pürüzlü bir tabaka bulunması
  • Dişteki lekeli görünüm
  • Diş yüzeyinde tartar ve plak birikmesi

gibi durumlarda diş törpüleme uygulaması tercih edilir. Özellikle diş kırılması ya da diş çürümesi gibi problemlerde kurtarıcı bir roldedir. Çünkü bu tarz problemler hastanın konuşmasını, gülmesini ve yemek yemesini olumsuz bir şekilde etkiler. Bu sorunlardan törpüleme sayesinde hızlıca kurtulma fikri birçok kişiye cazip gelir.

Diş Konturlama İşlemi Dişler İçin Zararlı Mıdır?

 Bu uygulama esas olarak dişin aşındırılması ile yapılır. Diş minesinin aşındırılması ise zamanla sağlam dişlere zarar verebilir. Bu yüzden diş konturlama işlemi estetik kaygılardan ziyade genellikle tedavi amaçlı kullanılır. Özellikle tartar ve diş çürüklerinde bu yönteme başvurulur. Fakat diş minesinin aşındırılması hastada aynı zamanda  bir hassasiyet durumu yaratabilir. Sıcak ve soğuk gıdalara karşı oluşan hassasiyet rahatsızlık hissine ve sızlamalara neden olabilir.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Diş Gıcırdatmak Neden Olur?

0 0 votes
Article Rating

Abone Ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
serkan
2 yıl önce

Güzel anlatım olmuş…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x